Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

7 σίγουροι τρόποι για να μην έχεις επαφή με τους μαθητές σου.

Είναι πολύ εύκολο!

Θέλεις να μείνεις στη μνήμη των μαθητών σου ως ο χειρότερος εκπαιδευτικός που γνώρισαν ποτέ; Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και σίγουρα θα τα καταφέρεις.

1.  Υποτίμησέ τους.

Κάνε αυτούς που δυσκολεύονται να αισθανθούν άσχημα. Αποκάλεσέ τους ηλίθιους, χαζούς, πες τους ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα στη ζωή τους επειδή δεν είναι καλοί στο μάθημά σου.

2. Φώναζε.

Πολύ. Και με την παραμικρή αφορμή. Έτσι θα χάσεις εντελώς το σεβασμό τους. Σιγά μην κάτσεις να ηρεμήσεις και να μιλήσεις με σταθερότητα και ψυχραιμία!




3. Πήγαινε απροετοίμαστος στο μάθημα.

Ξεκίνα το μάθημα χωρίς να έχεις ιδέα τι θα πεις, έχοντας ξεχάσει να βγάλεις εκείνες τις φωτοτυπίες. Δώσε ασαφείς οδηγίες και άλλαζέ τις συχνά. Όταν οι μαθητές δείξουν μπερδεμένοι, φώναξε και πάλι και αναρωτήσου γιατί δεν καταλαβαίνουν ένα τόσο απλό πράγμα.

4. Δείξε ποιους προτιμάς.

Σίγουρα συμπαθείς κάποιους μαθητές περισσότερο από άλλους. Δείξε τους ιδιαίτερη εύνοια και φανερή προτίμηση. Έτσι θα χωρίσεις την τάξη σε δυο στρατόπεδα, που φυσικά δε θα έχουν και τις καλύτερες σχέσεις.


5. Διάλεξε έναν τρόπο διδασκαλίας που σε βολεύει και μην τον αλλάζεις.

Τι κι αν αλλάζουν οι καιροί, τι κι αν εξελίσσεται η τεχνολογία, τι κι αν οι μαθητές έχουν διαφορετικές ανάγκες, τι κι αν οι συνάδελφοί σου πηγαίνουν κάθε τόσο σε σεμινάρια ... εσύ αυτόν τον τρόπο ξέρεις, αυτόν εμπιστεύεσαι!

6. Απόρριψε κάθε κριτική.

Απ΄'οποιον κι αν προέρχεται. Από μαθητή, από γονιό, από ανώτερο... Ό,τι και να σου λένε. Με όποιον τρόπο κι αν σε πλησιάσουν. Σιγά να μη ξέρουν καλύτερα αυτοί! Και σιγά μην καταλάβεις πού είναι το πρόβλημα και φυσικά σιγά μη λυθεί ποτέ!


7. Κατηγόρησε τους άλλους.

Τους μαθητές σου, γιατί δεν ακούν και δε διαβάζουν, άλλωστε τα σημερινά παιδιά δεν είναι όπως εμείς. Εμείς παλιά σεβόμασταν και υπακούαμε τους δασκάλους μας. Τους γονείς, γιατί όχι μόνο δεν επιβάλλονται στα παιδιά τους και τα αφήνουν να ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά όλη τη μέρα, έρχονται και στο σχολείο και σου κάνουν παράπονα για τον τρόπο διδασκαλίας σου. Τους προηγούμενους δασκάλους που δεν προετοίμασαν σωστά την τάξη σου, δεν δίδαξαν αυτά που έπρεπε και τώρα εσύ παρέλαβες χάος! Το μισθό σου, με τόσα λίγα χρήματα που παίρνεις έχουν απαίτηση να κάνεις και τόση δουλειά;;
Φυσικά εσύ δεν φταις ποτέ!!!

Και βέβαια, μη σπαταλάς το χρόνο σου σε άχρηστα σεμινάρια και επιμορφώσεις, μη χρησιμοποιείς καθόλου χιούμορ με τους μαθητές και προπάντων απέφυγε κάθε σχέση μαζί τους. Δεν είσαι εσύ αυτός που θα τους εμπνεύσει τη χαρά της μάθησης! Όχι δα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου