Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Μπαμπάδες: πόσο έχετε αλλάξει!

- Δεν ακούς, ε; Δεν ακούς παλιόπαιδο! Κάτσε να έρθει ο πατέρας σου και θα δεις τι θα πάθεις! Όλα θα του τα πω! Όλα! Δεν σε γλυτώνει τίποτα! 

Οι παλαιότεροι από μας έχουν ζήσει αυτές τις ένδοξες εποχές που ο μπαμπάς ήταν ο μπαμπούλας, ο φόβος και ο τρόμος προσωποποιημένος! Αυτός που έφερνε το ψωμί στο σπίτι, επέβαλε την πειθαρχία και δεν ήθελε ν’ ακούσει κιχ όταν κοιμόταν το μεσημέρι!  

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Οι σημερινοί μπαμπάδες δείχνουν την ευαίσθητη πλευρά τους και έχουν μία πιο παιχνιδιάρικη σχέση με τα παιδιά. Ναι μεν επιβάλλουν την πειθαρχία αλλά με σεβασμό, επικοινωνία και νοιάξιμο παρά με τιμωρία.

Και ας έρθουμε στο προκείμενο:

Την Κυριακή αυτή είναι η γιορτή του πατέρα. Μία γιορτή όχι τόσο διάσημη όσο αυτή της μητέρας και λίγο παραγκωνισμένη. Όπως παραγκωνισμένοι νιώθουν και κάποιοι μπαμπάδες που τους επισκιάζει η επιρροή της μαμάς. Και όμως οι περισσότεροι είναι πάντα εκεί για τα παιδιά τους νοιάζονται πραγματικά και θέλουν να γίνουν οι καλύτεροι γονείς που μπορούν να γίνουν.

Οπότε, μπαμπάδες μη σας παίρνει από κάτω, ιδού κάποιοι λόγοι για τους οποίους είστε πολύ σημαντικοί:

Εκπαίδευση και σχολείο

Όταν οι μπαμπάδες ασχολούνται με την εκπαίδευση των παιδιών, αυτά έχουν καλύτερα αποτελέσματα, λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς και απολαμβάνουν περισσότερο το σχολείο.

Ψυχική υγεία

Όταν τα παιδιά νιώθουν την προστασία του μπαμπά, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία και ζητάνε ευκολότερα βοήθεια για πράγματα που τα απασχολούν. Επίσης είναι λιγότερο πιθανό να μπλέξουν με αλκοολισμό ή ουσίες κατά τη διάρκεια της εφηβείας. 

Σχέσεις με τους άλλους

Ο τρόπος με τον οποίο ο πατέρας  φέρεται στο παιδί επηρεάζει τον τρόπο που αυτό βλέπει τους άλλους ανθρώπους. Διαλέγουμε τους φίλους και τους συντρόφους μας ανάλογα με το πώς αντιλαμβανόμαστε τη σχέση με τον πατέρα μας.

Παιχνίδι

Το παιχνίδι με τον μπαμπά είναι συνήθως πιο άγριο και απαιτεί πολύ ενέργεια και δημιουργικότητα. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται, να ακολουθούν οδηγίες, αλλά και να παίρνουν ρίσκα σε ένα ασφαλές γι' αυτά περιβάλλον. Σε αντίθεση με τις μαμάδες που θέλουν να τους περάσουν το μήνυμα ότι είναι ασφαλή και προστατευμένα από τον κόσμο, οι μπαμπάδες μέσα από το παιχνίδι τους λένε να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να εξερευνήσουν τον κόσμο. 

Γι' αυτό λοιπόν μπαμπάδες, μην το βάζετε κάτω, ξέρουμε ότι είστε εξίσου σημαντικοί στο μεγάλωμα των παιδιών και σας αγαπάμε πολύ!

Ετοιμαστείτε να περάσετε μια υπέροχη γιορτή προς τιμή σας αυτή την Κυριακή! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου