Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Covid-19: Ο ιός που σκότωσε το Πάσχα;;;

Αυτός ο καινούργιος ιός μας έχει κάνει να χάσουμε τ'αυγά και τα πασχάλια και κρατάει όμηρο τη ζωή μας! Είναι απίστευτο το πόσο άλλαξε ο κόσμος μας από την αρχή του Μάρτη: Εγκλεισμός, καραντίνα, μένουμε σπίτι, σχολεία-μαγαζιά κλειστά, κορονοϊός παντού!!! Διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό του καθενός από μας: Από το τι θα γίνει με τη δουλειά, με τα χρήματα που τελειώνουν, με τα σχολεία που δεν ανοίγουν και τις εξετάσεις των παιδιών, μέχρι το πότε θ'ανοίξουν τα κομμωτήρια να βάψουμε επιτέλους τις άσπρες ρίζες και τα γυμναστήρια γιατί όσο και να το κάνουμε, Απρίλης έφτασε και το καλοκαίρι που θα βγούμε στις παραλίες κοντοζυγώνει



Όσοι ασχολούμαστε με παιδιά, έχουμε γίνει ειδικοί στη διαδικτυακή διδασκαλία και έχουμε πλέον γνώμη για τα υπέρ και τα κατά της κάθε πλατφόρμας και εφαρμογής, από εκεί που πριν ένα μήνα δεν είχαμε καν ιδέα ότι υπήρχαν όλα αυτά! 
Ανάλογα με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία μας, παλεύουμε με τον τρόπο μας με την απομόνωση και τη μοναξιά, με την αγωνία και την ανησυχία μας για τον ιό, το μέλλον μας, τα οικονομικά μας, με τα παιδιά που είναι σπίτι όλη μέρα κι όλη νύχτα...


Και μέσα σ' όλα αυτά...ΤΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜ!!!!!!!!

Ήρθε το Πάσχα!!! Ωραιότατα! Μόνο που δεν μπορούμε να το γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε, να ταξιδέψουμε, να πάμε στους δικούς μας, στους παππούδες μας, να βρεθούμε όλοι μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους μας. Δεν θα υπάρξουν λειτουργίες όπως τις ξέραμε στις εκκλησίες, περιφορά Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή, κόσμος και πυροτεχνήματα για την Ανάσταση! Η Κυριακή του Πάσχα θα τροποποιηθεί κι αυτή σύμφωνα με τις επιταγές του ιού: Απαγορεύεται το ψήσιμο του οβελία στους κοινόχρηστους χώρους!!! 
Μ' άλλα λόγια...καθόμαστε στ' αυγά μας!!! 

Και μπορεί να αισθανόμαστε θυμωμένοι, απογοητευμένοι, φοβισμένοι, αγχωμένοι, ανήσυχοι ή ακόμα και πανικόβλητοι με όλη αυτή την κατάσταση και είναι απόλυτα φυσιολογικό και δικαιολογημένο. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό μας έχει επιβληθεί χωρίς κανείς να μας ρωτήσει. Έχουμε όμως την επιλογή να εστιάσουμε στα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε και να αγνοήσουμε αυτά που είναι πέρα από τον δικό μας έλεγχο. 


Αφού το Πάσχα είναι η γιορτή που συμβολίζει την αναγέννηση και την ανανέωση, ας κάνουμε κι εμείς ένα νέο θετικό ξεκίνημα εστιάζοντας στην ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων και στην καλύτερη επικοινωνία με τα παιδιά μας. Έτσι κι αλλιώς είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε σπίτι, ας το εκμεταλλευτούμε για να βάψουμε μαζί τα αυγά μας, να ψήσουμε τα κουλουράκια και τα τσουρέκια μας και να μαγειρέψουμε το αρνάκι μας. 
 Ας εκμεταλλευτούμε και την τεχνολογία για να δούμε τις λειτουργίες της εκκλησίας εξ αποστάσεως όπως ορίζουν οι καιροί. Ας χρησιμοποιήσουμε τις εφαρμογές για να γιορτάσουμε μαζί με τους δικούς μας σε ένα υποκατάστατο πασχαλινού τραπεζιού αφού δεν μπορούμε να είμαστε κοντά τους. 
Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα είναι φέτος το Πάσχα για μας και τις οικογένειές μας. Φαντάζομαι, όπως και με τα περισσότερα πράγματα την εποχή του κορονοϊού, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναγιορτάσουμε έτσι και ας δούμε αυτές τις μέρες ως μια ευκαιρία να χαρούμε με τα απλά πράγματα της ζωής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου